Dodany: 2019-11-22
Kategoria: Lokalne usługi

Pozycjonowanie stron Szczecin

Czym jest skuteczne pozycjonowanie?

Na początek należy sobie uświadomić jak ważną rolę w życiu wszystkich ludzi pełni internet. W ciągu ostatnich lat internet stał się najważniejszym kanałem dystrybucji usług, w dużej mierze poprzez ich łatwą dostępność i duży wybór. Również promocja w tych czasach w większości znajduje się w ramach internetu. Najważniejsze światowe marki inwestują ogromne środki w reklamę w social media czy w reklamy w Google AdWords.

Wyszukiwarka Google posiada aż 97% udziałów w wyszukiwaniach biorąc pod uwagę wszystkie wyszukiwarki Polaków. W miesiącu wykonywanych jest aż 100 miliardów wyszukiwań! Warto również dodać, że nawet 70% Polaków każdego dnia korzysta z internetu. Więc jak być widocznym w Google?

Więcej niż 200 czynników ma wpływ na to, na której pozycji w wynikach wyszukiwarki Google znajdzie się Twoja witryna. Jest to między innymi ilość linków, które prowadzą do Twojej witryny, jakość i unikalność treści oraz ilość słów kluczowych. Według statystyk aż 90% ludzi korzystających z internetu przegląda tylko pierwszą stronę wyników i nawet 51% użytkowników wchodzi tylko w pierwszą wyszukaną stronę.

Co składa się na działania SEO?

SEO są to wszystkie ruchy, które mają na celu uzyskanie najwyższej pozycji w wynikach wyszukiwania Google. Działań tych dokonują eksperci, którzy dzięki wieloletniemu doświadczeniu i wiedzy potrafią skutecznie pozycjonować stronę www. Stale zmieniające się algorytmy Google powinny być ciągle obserwowane tak, żeby dobierać najlepszą możliwą strategię dla każdej witryny klienta. Najważniejsze jest to żeby wziąć pod uwagę trzy podstawowe elementy:

-optymalizację treści, czyli wzbogacenie witryny o jedyne w swoim rodzaju, wartościowe i mające odpowiednią długość treści.

-optymalizację kodu, czyli porządkowanie wewnętrznej struktury witryny tak, żeby zlikwidować wszelkie błędy, zwiększyć jej prędkość i zrobić porządek w strukturze nagłówków.

-link strony Szczecin opinie cennik https://www.seomood.pl building, czyli działania , które mają na celu promocję witryny we wszelkich zewnętrznych serwisach internetowych poprzez jej linkowanie.

Dane firmy:

SEOMOOD Pozycjonowanie stron

Niemcewicza 26/404, IV piętro

Dlaczego pozycjonowanie jest tak istotne?

Bycie w ścisłym TOP 10 na pierwszej stronie wyszukiwania Google to zagwarantowanie sobie lepszej rozpoznawalności marki, zaufania wśród klientów i realnego powiększania sprzedaży. Zacznij promocję w internecie i stań się widoczny!